Gepubliceerd op di, 10/11/2022 - 09:08
Eerder dit jaar diende BNIX een aanvraag in om toe te treden tot het MANRS-initiatief (Mutually Agreed Norms for Routing Security). MANRS wordt ondersteund door de Internet Society en biedt normen en richtlijnen om de routeringsbeveiliging op het internet te verbeteren.

Om als participant te worden aanvaard, moet een IXP zich engageren door ten minste drie van de vijf acties van het IXP-programma te implementeren. Wij zijn dan ook erg blij te kunnen aankondigen dat onze aanvraag op 4 oktober is goedgekeurd. Meer informatie over de acties die BNIX onderneemt, vindt u op: https://www.manrs.org/participant/3970/

 

Voor ons weerspiegelt de toetreding tot MANRS onze inzet voor een veiliger en duurzamer internet en ons engagement om diensten van hoge kwaliteit te leveren.

"Het belang van MANRS kan niet worden onderschat gezien de kritieke uitdagingen waarmee de routering op het internet wordt geconfronteerd. Als grootste Internet Exchange in België is het van cruciaal belang dat we bijdragen tot een sterkere routebeveiliging en dit ook uitdragen naar onze community", zegt Stefan Gulinck, netwerkarchitect bij BNIX.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 BNIX - Disclaimer - AUP