Gepubliceerd op di, 10/26/2021 - 10:16
BNIX introduceerde onlangs IXP Manager, het betrouwbaarste beheerplatform voor Internet Exchange Points wereldwijd.

IXP Manager werd 14 jaar geleden ontwikkeld door INEX (het Internet Peering Point voor Ierland) en wordt momenteel door 176 IXP's over de hele wereld gebruikt.

IXP Manager helpt IXP's bij het beheer van nieuwe klanten, het aanbieden van nieuwe verbindingen en diensten en het monitoren van de trafiek. IXP Manager ondersteunt de RPKI-validatie op de routeserver, waar momenteel enkel IRRDB-filtering wordt ondersteund. Last but not least: IXP Manager biedt tevens een klantenportaal waarin participanten hun poort(en) kunnen monitoren, kunnen nagaan wie hun belangrijkste peering partners zijn en het gebruik van hun poort(en) vlotter kunnen beheren.

Klanten die op BNIX IXP Manager inloggen, krijgen een overzicht van al hun trafiek op BNIX, en krijgen te zien welke vijf klanten zich het meest recent op het BNIX-platform hebben aangesloten.

Dashboard of the BNIX IXP Manager

Peer-to-peer traffic brengt de trafiek met andere participanten in kaart. Klanten kunnen op elke participant klikken om gedetailleerde trafiekgrafieken te bekijken.

Dankzij Peering Manager kunnen participanten hun peerings opvolgen en nieuwe peerings aanvragen. De tabel bevat gegevens als naam, ASN, peeringbeleid en protocol. Verzoeken voor nieuwe peerings kunnen automatisch worden gegenereerd en geregistreerd.

Statistics geeft een gedetailleerder beeld van de poorten en biedt toegang tot Smokeping: een tool voor het monitoren van latency/packet loss naar de BNIX-infrastructuur. Als dusdanig geeft het een indicatie van de gezondheid van het netwerk en kan het helpen bij het opsporen en diagnosticeren van problemen (o.a. een foute routerconfiguratie).

IXP Manager laat klanten ook toe hun NOC-contactgegevens bij te werken, nieuwe gebruikers toe te voegen, documenten (contracten e.a.) te downloaden, ...

Momenteel is BNIX IXP Manager beschikbaar in een bètaversie voor een kleine groep gebruikers. Op die manier kunnen we feedback van klanten inwinnen en eventuele bugs trachten op te lossen vóór de uitrol naar alle BNIX-participanten in de eerste maanden van 2022.

Vond u dit nieuws interessant?

Copyright © 2022 BNIX - Disclaimer - AUP