Alle grote Belgische internet service providers (Proximus, Telenet, VOO en Belnet) zijn vertegenwoordigd op het Belgisch internetknooppunt BNIX. Door aan te sluiten op BNIX, wint u aan bedrijfszekerheid én verhoogt u de gebruikerservaring van uw klanten.

Als internet service provider is het interessant om een deel van uw internetverkeer via het BNIX-platform te laten verlopen, zodat u de capaciteitsbelasting op uw transitverbindingen vermindert en zo uw operationele kosten verlaagt. Bovendien zorgen directe verbindingen tussen BNIX-participanten ervoor dat het aantal tussenstappen (hops) beperkt wordt, waardoor uw eindgebruikers genieten van een snellere verbinding.

Als ISP bent u sterk afhankelijk van IP transit. Als één van deze providers faalt, kunt u de routingcontrole verliezen en te maken krijgen met serviceonderbrekingen. De uitwisseling van verkeer via BNIX verzekert u van continuïteit bij storingen in de transitverbindingen.

Het BNIX-platform is bovendien uiterst stabiel en veilig. De BNIX-infrastructuur is verspreid over 3 neutrale datacenters. Bij een probleem op één plaats blijft communicatie via de andere locaties mogelijk. Uw verbinding met het BNIX-platform wordt bovendien 24/7 gemonitord.

Sinds 1 januari 2020 heeft BNIX zijn tarieven voor verbindingen vanaf 1G en voor alle extra (back-up)poorten verlaagd. Dit maakt het nog interessanter om u aan te sluiten op BNIX of om te upgraden.

“Technisch is jullie platform stabiel en presteert het zoals verwacht. Maar jullie maken vooral het verschil door zo sterk in te zetten op een goed contact met elke partner.”

Christophe Ponsen (Dsl & Internet Network Domain Manager bij Proximus)

Lees meer

Wilt u aansluiten op BNIX?

Copyright © 2022 BNIX - Disclaimer - AUP